Apartman i do 3.500 eura za noć: Sveti Stefan nakon tri godine danas dočekuje prve goste

Dodajte komentar

Grad hotel Sveti Stefan danas će dočekati prve goste čime će početi ovogodišnju turističku sezonu.

Nakon tri godine rekonstrukcije i dva svečana otvaranja, radovi su konačno u potpunosti završeni i hotel će ove godine raditi u punom kapacitetu.

Dan prije nego što će u grad hotel Sveti Stefan doći prvi gosti iz Hrvatske i Japana, mediji su se juče mogli uvjeriti da je završen i blok 25 kod crkve Svetog Aleksandra Nevskog zbog čije rekonstrukcije su imali sukob sa mještanima koji je izazvao kašnjenje radova.

Generalni menadžer kompanije Kevin Bruk juče je kazao da među prvim gostima nema poznatih imena, što ne znači da ih neće biti u nastavku sezone.

“Hotel će ove godine raditi u punom kapacitetu, i zbog toga smo jako srećni i zadovoljni. Imamo 50 soba na ostrvu, osam soba u vili Miločer, šest restorana, tri plaže i spa centar koji će biti otvoren u junu“, kazao je Bruk, navodeći da će “Svetac” raditi do 1. novembra.

On je rekao da nema informaciju koliko je uloženo novca u rekonstrukciju, ali je otkrio kolike su cijene noćenja na legendarnom ostrvu.

„Dnevni zakup smještaja iznosi od 900 do 3.500 eura koliko košta iznajmljivanje najskuplje vile „Svet Stefan“. Prema najavama, popunjenost će biti bolja nego lani. Špic sezone, kao i u ostalom dijelu primorja, je od sredine jula do sredine septembra. Naš cilj je da sezonu produžimo koliko više možemo, da dovedemo goste ovdje i u maju i krajem septembra i početkom oktobra“, kazao je Bruk.

On je napomenuo će ove godine kompanija imati 350 zaposlenih, od kojih je više od 90 odsto iz Crne Gore, što je i jedan od njihovih prioriteta kada je zapošljavanje u pitanju.

Nekadašnja vila 118 sada se zove apartman „Sveti Stefan“, a ima dva nivoa i najveću sobu od 165 kvadrata. Unutrašnji dizajn radila je Deniston kompanija iz Malezije i glavni arhitekta je bio Žan Mišel Gati. Oni su, istakao je Bruk, pokušali da unutrašnji dizajn naprave u skladu sa istorijskom pričom ostrva, da pretvore gostinjsku sobu u ribarsku kuću sa rustičnim zidovima i prorodnim materijalom.

Kompanija Aman, u okviru čijeg brenda posluje Sveti Stefan, postala je njegov zakupac prije šest godina, a prije tri joj je partner postala grčka Restis grupa.

Pate kasne, a biće isplaćene

Bruk je potvrdio da su se suočavali sa finansijskim problemima, ali da je optimista da će se i to srediti.

„Što se tiče finansijske situacije, postojale su neke poteškoće, ali sada radimo sve da se one uklone i da ponovo svi budemo zadovoljni i da radnici primaju plate na vrijeme. Još nijesu izmirene obaveze radnicima u potpunosti, ali će biti isplaćene plate koje kasne”, naveo je Bruk, ali nije precizirao kada. Grupa od 58 radnika se početkom aprila žalila Ministarstvu turizma zbog kašnjenja plata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *