Blagota Radović ruši Mljekaru i gradi novu zgradu

Dodajte komentar

Radnici su juče rušili hangare pored glavne zgrade podgoričke Mljekare, a nekadašnja fabrika će biti u potpunosti uklonjena u toku naredne dvije sedmice.

Vlasnik “Zetagradnje”, koja je kupila zemljište Mljekare, Blagota Radović kazao je „Vijestima” da će sa izgradnjom stambeno-poslovne zgrade sa podzemnim garažama na toj lokaciji, početi za otprilike mjesec dana.

“Moramo najprije izmjestiti gradsku infrastrukturu, brojne kablove i slično”, kazao je Radović.

Radović je objasnio da će graditi stambeno-poslovnu zgradu sa šest do devet spratova, površine od oko 26.000 kvadrata.

“U prizemlju na prvom spratu biće poslovni lokali, dok će na preostalim spratovima biti stanovi. Ispod parcele od oko 6.000 kvadrata ćemo graditi podzemne garaže”, kazao je Radović.

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada dao je rješenjem od 12. aprila 2013. godine, saglasnost kompaniji “Zetagradnja” na Elaborat procjene uticaja projekta uklanjanja industrijskog kompleksa Mljekare i izgradnje prostora za parkiranje na životnu sredinu, koji će biti lociran na urbanističkoj parceli broj pet, u zahvatu DUP-a „Momišići A- dio zone 5“.

Kompanija “Zetagradnja” je kupila krajem 2010. godine 6, 4 hiljade kvadratnih metara zemljišta i poslovnu zgradu Mljekare za 3,26 miliona eura.

Fabrika za preradu i otkup mlijeka izgrađena je 1963. godine, a sa radom je prestala u aprilu 2009. godine.

Radnici traže zarađeno

Petnaestak radnika podgoričke Mljekare protestovalo je nedavno ispred prostorija preduzeća, zahtijevajući od nadležnih da im ispune tražene zahtjeve. Predsjednik Nezavisnog sindikata Mljekare Mato Laković kazao je da radnici, između ostalog, zahtijevaju da im se isplate lični dohoci i uplate doprinosi za povezivanje radnog staža.

On tvrdi da je notorna neistina da su svi radnici primili lične dohotke kao što se može čuti u medijima, te da 93 radnika nije primilo zaostale regrese, a preko 120 nije dobilo zaostale plate iz 2005. godine.

Zbog nepovezivnja radnog staža, kako je rekao, radnici ne mogu da ostvare pravo na penziju, nego im se daju takozvane privremene penzije.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *