Fiat zaposlio još 500 novih radnika u Kragujevcu

Dodajte komentar

Zbog povećane tražnje za automobilom 500L i nedavno uvedene treće smjene, u fabrici Fiat automobili Srbija za dva mjeseca zaposlilo se više od 500 radnika. Više zaposlenih nego ranije je i u pogonu Karoserije, gdje je od početka proizvodnje 500L instalirano 330 savremanih robota, kao i kontrolora koji njime upravljaju.

– U Karoseriji trenutno imamo 750 radnika, a u cuheloj fabrici umhesto oko 2.500, koliko je bilo donedavno, sada radi 3.000, i to uglavnom mladih ljudi koji su prepoznali da je FAS vodeća u automobilskoj industriji – rekao je menadžer pogona “Karoserija” Miroslav Iskrenović.

Rad u tri smhene od po osam sati, pet dana u sedmici, uveden je u pogonima Karoserija, Lakirnica i Preseraj, dok će u Montaži treća smhena biti uvedena 22. aprila.

Ovoj fabrici, koja je povećala obim proizvodnje, mnogo bi značilo da država što pruhe realizuje svoju obavezu i izmhesti staru gradsku trafostanicu iz fabričkog kruga, ističe Iskrenović.

Naglašavajući da je u martu počela proizvodnja za britansko tržište a ovog mheseca i za američko, on navodi da se dnevno proizvodi 500 automobila raznih verzija 500L, i podsheća da će od zahtheva tržišta zavisiti i ovogodišnji izvoz.

Automobil FIAT 500L , koji se proizvodi samo u Kragujevcu, izvozi se u Italiju, Francusku, Španiju, Nemačku, Mađarsku i zemlje bivše Jugoslavije. Krajem maja prvih 3.000 automobila 500L u dvije verzije sa manuelnim i automatskim mjenjačem, krenuće brodom u SAD, prenosi Tanjugbiz.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *