Kompanija “Sato” kupila hotel “Nikšić” u Sutomoru

Dodajte komentar

Na javnoj licitaciji, koja je juče održana u Privrednom sudu, hotel „Nikšić“ u Sutomoru prodat je za 300 hiljada eura više od početne cijena, kazao je stečajni upravnik HTP-a „Onogošt” Dragan Smolović. On je istakao da je podgorička firma „Sato“ ponudila najvišu cijenu, odnosno 2,3 miliona i u devetom krugu pobijedila na nadmetanju. U licitaciji je učestvovala i podgorička firma „Laković“, a najveća cijena koju su ponudili bila je 2,29 miliona.

– Početna cijena hotela „Nikšić” bila je dva miliona eura. Kompanija „Laković“ odustala je u devetom krugu, kada je firma „Sato“ ponudila deset hiljada eura više od njihove poslednje cijene – rekao je Smolović.

Firmu „Sato“ osnovali su Ana Perišić i Slobodan Đurić. Hotel „Nikšić“ odlukom Privrednog sud zatvoren je lani u oktobru. Raspolaže sa 274 ležaja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, a smješten je na obali mora.

Od dobijenog novca u potpunosti će biti isplaćeno 470 hiljada eura duga radnicima, dok će ostali povjerioci biti procentualno isplaćeni od novca koji preostane. Ukupan dug HTP-a “Onogošt”, koji je u stečaju od mart prošle godine, iznosi tri miliona eura.

Smolović je kazao da će naredne sedmice odlučiti o novom tenderu za preostalu imovinu preduzeća. Na upravo zaavršenom tenderu za hotele „Onogošt” i „Teuta“ je traženo četiri, odnosno 7,8 miliona. Stečajna uprava očekuje pomoć Ministarstva turizma, kako bi otvorili „Teutu” za predstojeću sezonu.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *