Delhaize prodao Deltin biznis u Albaniji

Dodajte komentar

Trgovinski lanac Delhaize prodao je svoje objekte u Albaniji. Nekadašnji Deltin biznis u ovoj zemlji koji je bio deo Delta Maxi grupe sada je, kako saznaje Politika, u sastavu grčkog Marinopulosa.

Na kraju 2012. Delhaize grupa je imala 41 objekat u Bosni i Hercegovini, 43 u Bugarskoj, 24 u Crnoj Gori, 268 u Grčkoj i 193 u Rumuniji. Delhaize grupa imala je 363 prodavnice u Srbiji i 10.860 zaposlenih.

Osim toga, bilo je informacija i da lanac u Crnoj Gori ne posluje zadovoljavajuće, pa je i njegov opstanak pod kapom beogradske centrale bio pod znakom pitanja. Međutim, kako su sada rekli u centrali Delhaize, čitava jugoistočna Evropa, uključujući i Crnu Goru, za njih je veoma obećavajuća.

– Maloprodajni kanali ovdje nude jake mogućnosti za rast, a mi i dalje imamo prostora za unaprjeđenje, na primjer, u pogledu prisustva privatne robne marke. Samo u ovoj godini u Grčkoj, Srbiji, Rumuniji i Bugarskoj, zajedno sa Indonezijom, imamo u planu da otvorimo 150 prodavnica – navode u Delhaize-u.

Belgijska Delhaize grupa kupila je prije dvije godine od Delte trgovinski lanac Delta Maxi sa Maxijem, Tempom i svim ostalim maloprodajama u nekoliko zemalja regiona (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Bugarska, Albanija) za 932,5 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *