Raskinut ugovor s HTP „Primorjem“ za hotel „Centar“ u Igalu?

Dodajte komentar

Kako Radio Jadran nezvanično saznaje Vlada Crne Gore je raskinula privatizacioni ugovor sa Hotelsko turističkim preduzećem „Primorje“, ali tu informacju nije mogao ni da potvrdi niti da demantuje izvršni direktor HTP Primorje, Predrag Jelušić.

Vladin tim ustanovio je da investitor zbog dugotrajnih sudskih sporova nije bio u mogućnosti da ostvari vlasnička prava nad hotelom „Centar“, ali i da to za njih nije valjani razlog da se ne izvrše investicione obaveze. Zbog toga, kako su ranije naveli u informacji, država ne može da trpi štetu koja je nastala neslaganjem partnera. Šestogodišnje neispunjavanje preuzetih obaveza za ulaganje, ne manje od četiri milona eura, je razlog zbog čega nije ostvaren pravni i ekonomski cilj ugovora.

Zbog svega ovoga radni tim Vlade predložio je jednostrani raskid ugovora, što se prema našim saznanjima i dogodilo, no Jelušić nema takvu informaciju.

“Niti vam mogu potvrditi niti demantovati tu informaciju, jer je prvi put od vas čujem. Možda vi imate bolje informacije od mene. Moguće da ste u pravu, ali ne mogu ni da potvrdim ni da demantujem nešto što ne znam”.

Prema riječima Jelušića, hotel “Centar” u Igalu je u fazi priprema za otvaranje, koje je planirano za 22. april i u toku su intenzivni radovi na poboljšanju uslova za boravak gostiju. On smatra da je jako važno da javnost čuje što je do sada urađeno.

“Rade se pripreme oko rekonstrukcije dijela soba i ostalih smještajnih jedinica, kao i restorana da bi se poboljšao kvalitet usluga. Pretpostavljam da je rekonstrukcija pri kraju, s obzirom da je 22. april blizu i treba da se vidi šta su ljudi sve u hotelu uradili. Smatram da je to mnogo bitnije nego ova prethodna informacija o raskidu ugovora” – kaže Jelušić za Radio Jadran.

Iz menadžmenta ovog preduzeća ranije su radiju Jadran saopštili da od 2009. godine posluju pozitivno i da su sva dugovanja iz prošle godine izmirena i prema dobavljačima, kao i prema radnicima i to u visini od milion eura, te da imaju pozitivan bilans.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *