Dodijeljena Godišnja nagrada CBCG za 2013. godinu

Dodajte komentar

Povodom Dana Centralne banke, 11. aprila, upriličena je svečana dodjela  Godišnje nagrade Centralne banke Crne Gore za 2013. godinu za najbolji diplomski, magistarski i doktorski rad iz oblasti bankarstva, monetarne politike i teorije, kojoj su prisustvovali nagrađeni, njihovi mentori, te dekani fakulteta na kojima su stekli zvanja.

Godišnju nagradu Centralne banke Crne Gore, za 2013. godinu, odlukom stručne komisije na čijem je čelu bio glavni ekonomista CBCG Nikola Fabris, za najbolji diplomski rad dobila je Marija Bulatović, za rad “Monetarna politika Centralne banke Crne Gore“, odbranjen na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis Univerziteta Donja Gorica.

Nagradu za najbolji magistarski rad ravnopravno dijele Vera Kostić za rad “Upravljanje portfolio rizikom u bankarstvu – specifikacija kreditnog portfolija“ odbranjen na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore i Jelena Marković za rad „Strategija kreditiranja u sektoru stanovništva“, odbranjen na Ekonomskom fakultetu Podgorica, Studije menadžmenta, Univerziteta Crne Gore.

Godišnja nagrada CBCG sastoji se od plakete i novčanog iznosa od 2.000 EUR za najbolji diplomski,  odnosno 3.000 EUR za najbolji magistarski rad.

Nagrade je uručio predsjednik Komisije i glavni ekonomista CBCG Nikola Fabris.

Godišnja nagrada CBCG je ustanovljena 2007. godine sa ciljem stimulisanja razvoja naučne misli i afirmacije mladog stručnog kadra u Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *