Uprava KAP-a radnicima nudi otpremnine od 6.000 do 18.200

Dodajte komentar

Poslovodstvo Kombinata aluminijuma Podgorica KAP ponudilo je radnicima dobrovoljni raskid radnog odnosa koji predviđa isplatu otpremnina od šest hiljada do 18.200 eura.

akav prijedlog su sindikalnim predstavnicima aluminijumske kompanije juče uputili menadžeri zaduženi za kadrovske poslove, pišu Vijesti.

U KAP-u je sada utvrđeno da je višak 700 od ukupno 1.200 zaposlenih, a prema odredbama Kolektivnog ugovora za prekobrojne su predviđene otpremnine u iznosima od 18 hiljada do 50 hiljada eura.

Otpremnina od šest hiljada eura, prema prijedlogu, ponuđena je zaposlenima koji su stekli pravo na penziju ili im nedostaje manje od godinu. Za radnike kojima fali godina i dvije za penziju ponuđeno je sedam hiljada eura, a za one kojima fale dvije tri godine osam hiljada. Radnicima kojima nedostaje 3-4 godine staža do penzije ponuđeno je devet hiljada, a onima kojima fali 4-5 godina deset hiljada eura.

Za prekobrojne kojima nedostaje pet-šest godina staža do penzije ponuđen je iznos od 11 hiljada eura, onima kojima fali 6-8 godina 12 hiljada. Onima sa 8-10 godina staža do penzije previđena je isplata po 13 hiljada eura, a zaposlenima kojima fali 10-12 godina do penzije 14 hiljada eura.

Prema ponudi menadžmenta, navedeni iznosi će se povećati za 15 odsto invalidima rada koji su invaliditet stekli van radnog mjesta. Povećanje od 30 odsto ponuđeno je profesionalnim invalidima koji su taj status stekli na radnom mjestu u podgoričkoj fabrici.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *