Na intervjuu za posao važan je i govor tijela

Dodajte komentar

Ruke

Prekrštene ruke pokazuju odbrambeni stav ili određenu dozu sumnjičavosti. Držite ih pored sebe ili u krilu. Pretjerano gestikuliranje ometaće pažnju sagovorniku. Nemojte lomiti prste, igrati se olovkom ili čašom.

Osmijeh

Na početku razgovora nabacite osmijeh na lice. Osmijeh će pokazati da niste napeti, ali i da ste zadovoljni što vam se pružila prilika da budete intervjuisani za posao baš u toj firmi. Obratite pažnju da taj osmeh ne bude usiljen i vještački, a najbolje bi bilo da ga uvježbate pred ogledalom.

Pogled

Sedite uspravno. Iskrivljeno sjedenje odaje utisak umorne osobe ili nekoga koga nije briga. Uspravno sjedenje poručuje energiju i entuzijazam. Važno je da osobu preko puta sebe gledate u oči, ali ne bi trebalo da buljite.

Energičnost

To je jedna od najpoželjnijih osobina koje bi trebalo pokazati na razgovoru za posao. Ona dokazuje da držite kontrolu nad svojim postupcima. Ipak, energičnost ne treba da bude usiljeni obrazac ponašanja jer može da implicira da ste nervozni.

Rukovanje

Prilikom intervjua treba voditi računa o rukovanju. Ako onaj ko vas intervjuiše pruži ruku i vi mu uzvratite mlakim stiskom, vjerovatno nećete ostaviti najbolji utisak. Čvrst stisak suve ruke je sasvim druga stvar. Ukoliko su vam ruke kada ste uzbuđeni hladne, operite ih toplom vodom, a ako su vam tople, prođite rukama kroz hladnu vodu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *