Pobjeda u gubitku 2,47 miliona eura

Dodajte komentar

Izdavačko preduzeće Pobjeda ostvarilo je 2012. gubitak od 2,47 miliona eura, što je za oko 700.000 više nego godinu ranije. Akumulirani gubitak sada iznosi 24 miliona eura.

Ukupni gubitak je za šest miliona veći od osnovnog kapitala, tako da je ukupni kapital (računovodstvena vrijednost firme) u minusu od 5,6 miliona.

Ukupni poslovni prihodi iznosili su 2,7 miliona eura i bili su za 900.000 manji nego godinu ranije. Prihodi od prodaje iznosili su 2,564 miliona i bili su za 2.000 manji od troškova koji se odnose na zarade i lična primanja.

Poslovni rashodi iznosili su 4,6 miliona, a bilo je i finansijskih rashoda od 600.000. Pobjeda je u februaru ostala bez najvrijednije imovine poslovne zgrade koju je preuzela država zbog poreskog duga od 2,8 miliona eura.

Kako je ova imovina procijenjena na 4,8 miliona Vlada je jedan milion uplatila Pobjedi koja će taj novac iskoristiti za isplatu otpremnina.

Preostali milion, kako je najavljeno, odbijaće se za isplatu kirije jer je glasilo postalo podstanar Vlade. Država ima 86 odsto vlasništva u ovoj kompaniji, a prošle godine je propao treći pokušaj privatizacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *