Privatizacija Kontejnerskog terminala: Kompanije da pripreme ponude

Dodajte komentar

Njemačka kompanija HHLA, turska Global Ports, singapurska Portek i ICTFI iz Indonezije prošle su predkvalifikacionu fazu u procesu privatizacije Kontejnerskog terminala i generalnih tereta i sada treba da pripreme ponudu.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva je saopšteno da su Vlada i Evropska banka za obnovu i razvoj odobrile tendersku dokumentaciju za proces prodaje državnog paketa akcija KTGT-a.

Tendersku dokumentaciju su, kako se navodi u saopštenju, pripremali konsultanti renomirane kompanije Rebel iz Roterdama čija je osnovna djelatnost lučki transport, piše Pobjeda.

–  Sva dokumenta su objavljena na sajtu www.bar-transaction.com, a pristup imaju samo kompanije koje su u prethodnoj fazi tendera stekle pravo da predstave svoje ponude za taj projekat – zaključuje se u saopštenju.

Vlada je ranije odlučila da privatizuje KTGT, odnosno da proda 62 odsto državnih akcija u kompaniji i odobri koncesiju za korišćenje područja LukeBar, kako bi se razvio lučki sektor i proizvele dodatne ekonomske aktivnosti. KTGT je kompanija koja je odlukom Vlade iz 2008. godine izdvojena iz Luke Bar, a samostalno posluje od 1. oktobra 2009.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *