Zuckerberg predstavlja Fejsbuk telefon?

Fejsbuk i HTC trebalo bi da predstave telefon s 4,3 inčnim ekranom koji će raditi na verziji Androida posebno prilagođenoj ovoj društvenoj mreži.

Glasine o Fejsbuk telefonu internetom kruže godinama, a iako su iz te kompanije više puta odbacili takve ideje, čini se da će Mark Cukerberg sljedeće sedmice zaista predstaviti Fejsbuk Fon. Ova je kompanija za sljedeći četvrtak najavila konferenciju ali, kako nisu objasnili o čemu se konkretno radi, brojni analitičari i novinari zaključili su da će Fejsbuk napokon predstaviti smartfon.

Fejsbuk je na razvoju ovog telefona sarađivao s HTC-om, pri čemu je HTC zadužen za hardver, a Fejsbuk za softver. Softver na kojem će raditi taj telefon trebalo bi da bude izmijenjena verzija Androida koja će imati puno veću integraciju s Fejsbukom, što će sigurno cijeniti korisnici koji najveći dio vremena na internetu i telefonu provode upravo surfajući ovom mrežom.

Što se hardvera tiče, dosadašnje glasine kažu da bi ovo trebao biti telefon iz srednje kategorije koji će raditi na 1,5GHz procesoru, imat će 1GB RAM-a, zadnju kameru rezolucije 5MP, prednju kameru rezolucije 1,6MP i 16GB prostora za čuvanje podataka. Dijagonala ekrana trebalo bi da iznosi 4,3 inča, a ispod njega trebalo bi da se nalaze jedan glavni i nekoliko manjih tastera putem kojih bi se mogle direktno pokretati neke opcije povezane s Fejsbukom, prenosi Capital.

Npr. takvim bi se tasterima mogla direktno pokretati Fejsbuk aplikacija ili Fejsbuk Mesendžer, odnosno kada čitamo neki članak na internetu, pritiskom na taster ispod ekrana taj bi članak automatski bio podijeljen na Fejsbuku.

Check Also

Popa: “Women on boards” istinski promoviše jednake šanse

Ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa podržala IRF-ov program razvoja liderki za …

Leave a Reply

Your email address will not be published.