Prosječna plata u februaru niža 1%

Dodajte komentar

Prosječna bruto zarada u februaru je u Crnoj Gori iznosila 734 eura, dok je neto plata (prosječna zarada bez poreza i doprinosa) iznosila 485 eura, saopšteno je iz MONSTAT-a. U odnosu na januar, prosječna neto zarada u februaru je zabilježila pad od 1,0 odsto.

Prosječna neto zarada u februaru ove, u odnosu na isti mjesec predhodne godine, zabilježila je pad od dva odsto, dok je u odnosu na prosječnu (neto) zaradu u 2012. godini zabilježila pad od 0,4 odsto.

Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u  februaru, u odnosu na januar, zabilježile rast od 0,1 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile pad od 1,1 odsto.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u februaru, u odnosu na prethodni mjesec, zabilježile su rast u sektorima: Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (19,9%); Građevinarstvo (7,5%); Prerađivačka industrija (6,4%); Poslovanje sa nekretninama (4,2%); Umjetnost, zabava i rekreacija (3,8%); Ostale uslužne djelatnosti (3,3%);

Pad je, kako saopštava MONSTAT, zabilježen u sektorima: Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (28,0%); Informisanje i komunikacije (13,8%); Vađenje ruda i kamena (6,9%); Zdravstvena i soc. zaštita (3,8%); Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (3,5%); Finansijske djelatnosti i djel. osiguranja (1,3%); Trgovina na veliko i trg. na malo, poprav. motor. vozila i motocikala (0,3%) i Snabdijevanje elektr. energijom, gasom, parom i klimatizacija (0,2%).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *