Srbija ili Hrvatska: Ko ima vrednije igrače?

Dodajte komentar

Cijeli region je u iščekivanje fudbalske utakmice između reprezentacija Srbije i Hrvatske na zagrebačkom Maksimiru, a sportski analitičari uveliko porede dvije ekipe i pokušavaju da dođu do onoga što bi mogao biti konačan rezultat.

Pored fudbalskih kvaliteta, portali u okruženju bave se i vrijednostima timova. Jedno od mjesta gdje se može dobro vidjeti prava vrijednost igrača, barem kada su novci u pitanju je njemački portalTransfermarkt.de koji se bavi procjenom vrijednosti igrača.

Prema njihovim podacima, hrvatska fudbalska reprezentacija je vrjednija je od reprezentacije Srbije i to za čitavih 34 miliona eura.

Hrvati su procijenjeni na 183 miliona eura, dok reprezentacija Srbije vrijedi 149 miliona eura.

Najskuplji igrač u hrvatskim redovima je vezista Real Madrida Luka Modrić vrijedan 35 miliona eura. Na drugom mjstu je napadač Bajerna Mario Mandžukić za kojeg se navodi kako košta 19 miliona eura. Slijedi kapiten reprezentacije i Šahtjora Dario Srna koji je procijenjen na 13 miliona eura.

Kod srpske reprezentacije najvrjedniji su odbrambeni igrači: Branislav Ivanović iz Čelsija (24), Neven Subotić iz Borusije Dortmund (18), kao i Matija Nastasić (17) i Aleksandar Kolarov (12.5) koji igraju u Mančester sitiju.

bizlife.rs.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *