Propao osmi tender za Onogošt

Dodajte komentar

Na tenderu za prodaju preostale imovine Hotelsko-turističkog preduzeća Onogošt, osmi po redu, a koji je završen danas nije bilo potencijalnih kupaca. Tri hotela Onogošt,Teuta i Nikšić i kafana u Šavniku ponuđeni su po ukupnoj cijeni od 14,9 miliona eura.

Dok se ne pronađe novi strateški partner u HTP Onogošt razmišljaju da tokom turističke sezone otvorte makar jedan hotel na Primorju.

„U stalnom smo kontaktu sa pojedinim turističkim agencijama, koje su proteklih godina bili redovni klijenti HTP-a. Neke od njih su spremne da preuzmu rizik da bi tokom sezone mogao biti prodat neki od objekata. Smatram da trebamo naći način i da, ukoliko i dalje ne bude zainteresovanih za kupovinu, otvorimo te objekte, jer ako to ne uradimo štete će biti i za akcionare i za povjerioce“, kaže stečajni  upravnik Dragan Smolović, prenosi rtcg.me.

Stečaj u HTP Onogoštu uveden je u martu prošle godine, nakon što je Privredni sud oduzeo upravljanje HLT Fondu, jer nije realizovao plan lične uprave u stečaju. Zaposleni su bili radno angažovani na određeno do januara ove godine, kada su upućeni na Biro rada. Dvomjesečnim protestom uspjeli su da se izbore za otpremnine od 5.600 eura, dok ostali zahtjevi još nijesu realizovani. Traže povezivanje radnog staža za  pet  mjeseci, a iz stečajne mase potražuju 11 plata, po dva topla obroka i regresa.

Tokom naredne sedmice biće raspisan deveti oglas za prodaju preostale imovine HTP Onogošta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *