KAP: Uzimaju 30 do 50 hiljada EUR otpremnina

Dodajte komentar

Direktor kadrovske službe Kombinata aluminijuma (KAP), Evgenija Nertik, napustila je tu funkciju nakon što joj je istekao ugovor i uzela 30 hiljada EUR otpremnine, potvrđeno je Danu iz izvora bliskih podgoričkoj fabrici.

Iz KAP-a je otišao i direktor pravnog sektora Pavel Primakov, ali visina njegove otpremnine još nije određena, a samim tim ni isplaćena. Nertik je iz kompanije otišla početkom godine, a Primakov prije 20-tak dana.

Prema informacijama Dana, takve vrste ugovora između Centralnoevropske aluminijumske kompanije (CEAC), koja KAP-om upravlja od 2005. godine, i podgoričke fabrike su uobičajene. Rusi, koje je CEAC doveo u KAP, nakon određenog perioda, od dvije do tri godine, odlaze sa otpremininama od 30 do 50 hiljada EUR, prenosi rtcg.me.

List piše da su tako i Nertik i Primakov potpisali zugovore sa CEAC-om, a otpremnine su dobili od KAP-a, što je praksa koju ruski poslodavac primjenjuje godinama. U drugim crnogorskim kompanijama koje su privatizovali stranci, otpremnine i razlike u platama u odnosu na kolektivni ugovor isplaćuje majka kompanija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *