Deutsche Bank korigovala rezultate u 2012. zbog sudskih troškova

Dodajte komentar

Najveća njemačka banka Deutsche Bank objavila je u srijedu da su otpisi i troškovi sudskih sporova teže pogodili njene poslovne rezultate u 2012. nego što se očekivalo pa je bila prisiljena korigovati prošlogodišnje poslovne rezultate.

“Nakon objave preliminarnih, nerevidiranih rezultata za 2012. zadnjeg dana januara dogodile su se nove stvari u vezi s konkretnim postojećim pravnim pitanjima”, saopštio je Deutsche Bank. “Na osnovu tih događaja banka je povećala rezervacije za sudske sporove za 600 miliona eura, na 2,4 milijardi eura.”

“Time se smanjuje ranije objavljena dobit prije oporezivanja za 600 miliona eura .., a neto dobit za 400 miliona eura”, saopštila je banka. Deutsche Bank trenutno se nalazi pod istragom zbog optužbi da su pojedini njegovi zaposleni možda učestvovali u dogovaranju kamatnih stopa libor i euribor. Osim toga, jedan od pomoćnika izvršnog direktora, Juergen Fitschen, spada u grupu visoko rangiranih menadžera optuženih za utaju poreza u trgovini pravima na emisiju ugljendioksida.

Korigovana neto dobit Deutsche Banka na kraju 2012. sada iznosi 291 milion eura, u poređenju sa 4,326 milijardi eura koliko je iznosila u 2011. Dobit prije oporezivanja sunovratila se na 784 miliona eura, s 5,39 milijarde eura koliko je iznosila u prethodnoj godini, penosi Poslovni.hr.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *