Crnogorska ponuda na Sajmu u Moskvi

Dodajte komentar

Crnogorska turistička ponuda biće predstavljena na Međunarodnom sajmu turizma koji danas počinje u Moskvi.

Delegaciju koja će predstaviti ponudu Crne Gore predvodi crnogorski ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.

Gvozdenović će se u Moskvi sastati sa rukovodiocem ruske federalne agencije za turizam Aleksandrom Vasiljevićem Rjadkovim i tom prilikom će se razmotriti mogućnosti unapređenja saradnje, saopšteno je iz Ministarstva turizma Crne Gore.

Na poziv ruskog ministra kulture Vladimira Medinskog, Gvozdenović će sutra učestvovati na Prvom samitu ministara turizma u Moskvi.

„Na samitu će biti riječi o usvajanju politike unapređenja turizma u cilju otklanjanja barijera, a kroz pojednostavljenje procedura, stvaranje optimalnih uslova za povećanje smještajnih i prevoznih kapaciteta, osiguranje bezbjednosti turista, promovisanje kulturnih dešavanja i korišćenje napredne infrastrukture“, navodi se u saopštenju.

MITT /Moscow International Exhibition Travel and Tourism/ jedan je od najznačajnijih turističkih sajmova u svijetu, na kojem učestvuje više od 3.000 vodećih kompanija iz više od 180 destinacija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *