KAP nema novca da plati ratu OTP banci, traži odgađanje uplate

Dodajte komentar

Kombinat  aluminijuma Podgorica nastavlja da odgađa plaćanje svojih dugova a samim tim i nagomilava probleme u toj fabrici. Rata kredita kod OTP banke u iznosu od 25 miliona i 200 hiljada eura koja je trebalo da bude plaćena tokom marta najvjerovatnije će ponovo biti odgođena, jer KAP nema novca. To je za radio Antena M potvrdio portparol Kombinata Goran Škatarić.

„Menadžement Kombinata aluminijuma uputio je zahtjev Vladi Crne Gore u kojem se traži odgađanje otplate rate kredita OTP banci do kraja aprila 2013. U ovom momentu taj zahtjev čeka na odobrenje i potpis Vlade nakon čega bi tako usaglašeno od menadžmenta KAP-a i Vlade bio upućen na odlučivanje OTP banci, kazao je Škatarić.

Ukoliko rata ne bude plaćena OTP ima pravo da aktivira garancije od gotovo 50 miliona eura. Ipak, crnogorska Vlada je do sada nailazila na razumijevanje kod Mađara, pa se nadaju da će tako biti i ovoga puta. A KAP još nije riješio ni problem snabdijevanja strujom. Regulatorna agencija je prije sedmicu usvojila zahtjev Crnogorskog elektroprenosnog sistema da se produži rok 15 dana kako bi riješili nesuglasice sa Elektroprivredom u vezi ugovora o pružanju pomoćnih usluga. Dogovor, međutim, još nije na pomolu kaže za Antenu M predsjednik Odbora direktora CGES-a Dragan Laketić:

„Stalno razgovaramo, pokušavamo da nađemo zajedničko rješenje, međutim, još nemamo konkretnih rezultata. Nastojaćemo da postignemo dogovor. Da li ćemo uspjeti ne mogu sa sigurnošću da kažem.“

Podsjetimo, da je predsjednik Parlamenta Ranko Krivokapić ranije najavio da će se o KAP-u raspravljati sredinom marta u Skupštini. Sjednica, međutim još nije zakazana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *