Fića sa 7 sjedišta kreće od maja

Dodajte komentar

Fijat automobili Srbije (FAS) počeće do kraja maja da proizvodi novi model Fijat 500 L sa sedam sjedišta.

Ovaj model će se na srpskom i evropskom tržištu pojaviti do kraja jula.

Kako je izjavio generalni direktor FAS-a, Antonio Čezare Ferara, novi model, nazvan Fijat 500 XL, proizvodiće se u dvije verzije.
On je kazao da je još rano govoriti o cijeni po kojoj će se novo vozilo prodavati, kao i da je riječ o specifičnom segmentu tržišta automobila.

Ferara je izrazio očekivanje da će taj automobil učestvovati sa oko 10 odsto u ukupnoj prodaji Fijata 500 L, koji se ekskluzivno proizvodi u kragujevačkoj fabrici.

On je kazao da će FAS ove godine izvesti 99 odsto proizvedenih automobila, i to izmedju 110.000 i 180.000 komada, a će tačan broj zavisiti od zahtjeva tržišta.

Tržište automobila od početka godine je bilo slabije, i očekujemo da će prodaja narednih mjeseci biti bolja, dodao je Ferara.

FAS će u maju, kako je rekao, početi da proizovdi i Fijat 500 L na komprimovani gas (CNG – metan). On je dodao da će u aprilu početi i proizvodnja Fijata 500 L u treking verziji, za vožnju van asfalta.

Na pitanje da li FAS planira proizvodnju u Kragujevcu još nekog novog modela u narednom periodu, Ferara nije isključio tu mogućost, ističući da Fijatova fabrika u Kragujevcu radi punom parom i da za sada nema vremena da razmišlja o novim modelima.

FAS je zajednčko preduzeće države Srbije i Fijata, gde italijanski proizvodjač automobila ima 67 odsto kapitala, a Vlada Srbije 33 odsto, prenosi B92.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *