Rekordna godina za Audi

Dodajte komentar

Njemački proizvođač automobila Audi, koji je dio evropskog automobilskog giganta Volksvagena, saopštio je da je prošle godine ostvario rekordnu prodaju, dodajući da se nada da će ove godine nastaviti s dobrim rezultatima.

Iz Audija navode da je u 2012. prodano rekordnih 1,45 miliona automobila, što je za 11,7 posto više nego u 2011., prenosi France Presse.

Prihodi kompanije porasli su za 10,6 posto na 48,78 milijardi eura, a profit iz poslovanja za 0,6 posto na 5,38 milijardi, što su, u oba slučaja, rekordni rezultati, navode iz kompanije.

“Uprkos problemima zbog dužničke krize u velikom broju zemalja i smanjenju tržišta u Evropi, ostvarili smo rekordan nivo proizvodnje, isporuka, prihoda i zarade”, navela je kompanija.

Međutim, pored toga što je profit iz poslovanja uvećan, profit prije oporezivanja smanjen je za 1,4 posto  na 5,95 milijardi evra zbog rasta troškova distribucije i marketinga.

– Grupacija u 2013. očekuje blagi rast prihoda, a radiće na podsticanju produktivnosti i efikasnosti, rekao je izvršni direktor kompanije Audi Rupert Stadler.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *