Osnivač Linkedin-a dijeli savjete

Dodajte komentar

Rid Hofman je na početku karijere želio da postane profesor, međutim umjesto predavača na univerzitetu postao je osnivač kompanije vredne 19 mlrd. dolara.

Kako je sam Hofman rekao, odustao je od univerzitetske karijere kada je shvatio da ako želi da postane profesor mora da posveti veliki dio svog vremena i karijere pisanju knjiga koje će samo pedesetak ljudi razumjeti, piše portal Biznis insajder.

Tako se umjesto profesure našao u industriji tehnologije i to upravo u Applu. Tamo je radio na razvoju e-vorlda, što je bilo Applove verzije Amerika onlajn-a.

Kada se tu oprobao riješio je da pokrene nešto svoje i tako je nastala kompanija koja se zvala Social Net. Međutim, ona je propala.

Ubrzo posle toga Hofmanov prijatelj Piter Tiel ga je pozvao da se pridruži u pravljenju jedne druge kompanije koja je sada poznata u cijelom svijetu – Pej Pala (PayPal).

Poslije uspjeha ove kompanije koju je kasnije kupio E-bay, prekretnica u Hofmanovom životu je bio dug put u Australiju. Tamo je naime odlučio da napravi svoju novu internet kompaniju. Ona je sada sveprisutna na natu – LinkedInOva kompanija vrijedi 19 milijardi dolara a Hofman je njen najveći akcionar. 

Za sve one koji kada čitaju ovakve priče o impresivnim karijerama pitaju kojim pravilima su se upravljali ti uspješni ljudi, Hofman ima odgovor. On je naime sa svojim priljateljem Benom Kasnočem napisao knjigu koja treba da posluži kao vodič za sve koji žele da uđu u biznis. Knjiga se zove “Vaš početak: Adaptirajte se na budućnost, investirajte u sebe i transformišite svoju karijeru”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *