Australija objavila oglas za šest radnih mjesta iz snova

Dodajte komentar

Australijska državna agencija zadužena za turizam, objavila je oglas za šest radnih mjesta iz snova na njenoj teritoriji.

Jedno radno mjesto podrazumijeva čuvanje prirode, a kandidat koji se izbori za ovaj posao kao glavni zadatak imaće buđenje kengura i plivanje sa delfinima, precizira se u oglasu.

Drugo radno mesto, na primer, jeste gastronomski izvidjač čija je uloga obilazak i kontrola najboljih australijskih barova i restorana. U ponudi je i radno mjesto fotografa koji će aparatom biljeležiti najnovije atrakcije u Melburnu, prenio je francuski časopis Kapital. Svih šest radnih mjesta podrazumijevaju angažman na šest mjeseci, a za svaki posao predvidjena je plata od oko 13.000 eura mjesečno.
Nudeći ove poslove iz snova, Australija zapravo pokušava da promoviše imidž perspektivne zemlje, prije svega medju mladim ljudima širom planete, koji čine četvrtinu njenih stranih posjetilaca i da ih podstakne da tu provedu raspust, upoznaju zemlju, ali i steknu saznanja o uslovim rada i mogućnostima zaradjivanja, prenosi b92.net.

Ipak, šanse za dobijanje ovakvog posla su male. Kada je 2009. agencija za turizam imala sličnu akciju na oglas se javilo oko 35.000 ljudi iz 200 zemalja širom svijeta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *