Sindikat kod opozicije lobira da Vlada preuzme KAP

Dodajte komentar

Predstavnici sindikata Aluminijuma sjutra će protestom ispred Skupštine, dok bude zasijedao skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, još jednom pokušati da ukažu kako nijesu samo statistička brojka i da od opstanka KAP-a zavise životi.

Danas će oni pokušati da to učine u direktnom kontaktu sa predstavnicima Socijalističke narodne partije SNP i Pozitivne kojima će u tom pravcu objasniti zašto stečaj koji opozicionari zagovaraju nije prihvatljiva opcija, te kako je Vladin prijedlog jedino realno rješenje, pišu Dnevne novine.

“Pokušaćemo da im lično i plastično objasnimo da naši životi zavise od našeg rada, da gašenjema KAP-a koji bi se desio ukoliko uslijedi stečaj, niko nije na dobitku ili svi smo na gubitku”, kazao je predsjednik Sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić.

On je kazao da su pozivno pismo poslali svim poslaničkim klubovima u Crnoj Gori kako bi im u direktnom kontaktu razjasnili probleme i kritičnu situaciju u kojoj se nalaze, te predložili da u Skupštini podrže Vladin prijedlog u vezi sa preuzimanjem fabrike.

Predstavnik Vlade u KAP-u, Nebojša Dožić, kazao je da od onih koji zagovaraju stečaj očekuje direktne i konkretne prijedloge rješenja za fabriku.

“Očekujem da se konkretno izjasne da li su za opstanak KAP-a ili za njegovo gašenje. Ako su za opstanak da konkretno kažu kako to zamišljaju, a da nije onako kako je to Vlada predložila. Dakle, očekujem da predlože, ako imaju bolje rješenje od onog koje je već na stolu”, kazao je Dožić za Dnevne novine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *