Esprit ostvario 60 miliona dolara gubitka

Dodajte komentar

Robna kuća Esprit Holdings, sa sjedištem u Hong Kongu čija su dva najviša čelnika napustila kompaniju u junu, ostvarila je u prvoj polovini fiskalne godine gubitak od 60 miliona dolara zbog pada prodaje u Europi, javlja Bloomberg.

Prihodi su pali 19 posto u šest mjeseci koji su završili u decembru, piše u saopštenju iz Esprita, što je više od očekivanja analitičara u Bloombergovoj anketi.

Kompanija ostvaruje 78 posto prodaje u Evropi i u posmatranom razdoblju je uložila u oglašavanje i renoviranje trgovina, zbog velike konkurencije od strane, među ostalima, Hennes & Mauritza (H&M) i Zare.

Kriza u eurozoni je oslabila povjerenje potrošača i pogoršala uslove poslovanja u regiji, piše u saopštenju iz te kompanije. Prodaji je naškodilo i zatvaranje dućana u Sjevernoj Americi i slabljenje eura prema hongkoškom dolaru, saopštili su iz kompanije, prenosi Bankamagazine.hr.

Esprit je u 2011. najavio da u četiri godine namjerava uložiti 2,3 milijarde dolara na pojačani marketing i veću prisutnost u Kini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *