HP proširuje Converged Infrastructure vođstvo

Dodajte komentar

HP je danas najavio nove inovacije koje jačaju HP Converged Infrastructure portfelj.

Na svojoj godišnjoj Global Partner konferenciji u Las Vegasu, HP je predstavio novi HP BladeSystem, HP Converged Storage, HP Networking rješenja, kao i HP Services kako bi se ubrzao povratak na IT ulaganja i omogućilo korisnicima preusmjeravanje sredstva iz poslovanja u inovacije, navodi se u saopštenju.

Značajne promjene u IT industriji,uključujći Cloud-ing, velike podatake, društvene medije i mobilnost, stavljaju nove izazove i očekivanja pred kupce, glavne službenike za informisanje (CIOs) i partnere prilikom usklađivanja IT i poslovnih ciljeva s ograničenim sredstvima.

HP Converged Infrastructure rješava sve veće izazove i preuzima vođstvo u industriji uvođenja i upravljanja velikim infrastrukturama. HP je isporučio više od 8.000.000 Virtual Connect portove, izdao više od 7.000.000 HP Insight Management licenci, isporučio više od 40 petabajtova bladed skladištenja i 50 miliona switch portova. Broj HP CloudSystem kupaca, narastao je na 900.

Samo HP Converged Infrastructure nudi kupcima:
•    Otvoren, baziran  na standardima, heterogeni pristup koji integriše servere, pohranu, umrežavanje i softver za upravljanje.
•     Dokazano iskustvo u implementaciji Converged Infrastructure rješenja za kupce širom svijeta, kao i blisku saradnju s HP 4500 AllianceOne članova i partnera koji razvijaju cjelovita rješenja izgrađena na HP Converged Infrastructure.
•    Sveobuhvatna savjetovanja i usluge podrške od strane HP-a i sertfikovanih partnera kroz pojednostavljenje upravljanja IT, poboljšanje povrata ulaganja (ROI) optimizacijom IT ulaganja, te kvalitetno korisničko iskustvo.

“HP je uveo koncept Converged Infrastructure i mi smo prvi koji smo ga dostavili“, rekao je David Donatelli, izvršni potpredsjednik i generalni menadžer, Enterprise Group, HP. „Ali mi idemo dalje sa našim dostignućima, i dalje radimo na inovacijama i proširenju HP Converged Infrastructure portfelja, što se od nas i očekuje.”

Novi HP BladeSystem donosi proboj u ekonomskim data centrima

Virtualizacija nudi značajne prednosti za organizacije. Prema Gartneru, u 2016, 82 odsto opterećenja na serverima će se prikazivati u virtuelnom okruženju, koji bi mogao povećati složenost upravljanja i operativne troškove.

Novi HP BladeSystem C7000 Platinum, ključno rješenje unutar vodećeg HP ProLiant portfelja, dramatično poboljšava performanse, efikasnost i dostupnost resursa u virtuelnim i cloud okruženjima. Kao rezultat toga, organizacije mogu uštedjeti i do 68 odsto troškova u data centrima. Ovi revolucionarni, ekonomski data centri se isporučuju kroz narednu generaciju tehnologija koje pružaju dugoročnu zaštitu ulaganja i mogu podržati rast.

HP BladeSystem C7000 Platinum kućište s novim SX1018 HP Ethernet prekidačem osigurava najnižu port-to-port latenciju bilo kojeg blade prekidača, više od četiri puta brže od prethodnih prekidača. HP je prvi u industriji koji pruža 40GB downlinks svakom blade serveru za gotovo realno vrijeme izvedbe. Ovo pruža idealni mrežni interfejs za aplikacije finansijskih usluga.

HP je predstavio i novi HP ProLiant WS460c Generation 8 (Gen8) Server Blade, koji podržava rješenja virtuelizovanih klijenata. Smanjuje troškove do 60 odsto u odnosu na prethodne generacije, prenosi Capital.

HP inovacije ubrzavaju prelazak na moderno skladištenje

Nepredvidljivi rast podataka i opterećenja tjeraju kupce da se pobrinu o nadogradnji arhitekture za skladištenje. Ova tranzicija iz ostavštine-do modernih arhitektura za skladištenje-predstavlja priliku za partnera.

HP StoreVirtual Storage nudi pionirski softver prostor koji se isporučuje ili kao softver za virtuelno skladištenje (VSA) ili kao uređaj za konvegentno skladištenje (ADS) na HP ProLiant hardveru. HP je za više od sedam godina,podijelio više od 150.000 VSAs širom svijeta.

Za kapitaliziranje i ubrzano usvajanje softverski definisanog skladištenja, HP je najavio dva nova HP StoreVirtual sistema za skladištenje podataka, na osnovu HP ProLiant Gen8 tehnologije. HP StoreVirtual sistemi za skladištenje gotovo udvostručuju performanse i kapacitet gustoće u odnosu na prethodne modele, te poboljšavaju produktivnost.

Osim toga, novi HP StoreSystem, kombinuje HP 3PAR StoreServ Storage i HP StoreOnce Backup sisteme koji su namjenjeni za brzu implementaciju. Nudeći blok-and-file za skladištenje informacija sa zaštitom u jednom sistemu, HP StoreSystem sada uključuje sve HP 3PAR platforme i VMware softvere, kako bi se povećala efikasnost i agilnost kupca.

HP-ove tehnološke usluge pojednostavljuju, integrišu, automatizuju Converged Infrastructure

Uz HP-ove tehnološke usluge, kupci mogu pojednostaviti, integrisati i automatizovati svoje IT okruženje i tako brzo odgovoriti na organizacione promjene i ubrzati vrijeme prihoda.

HP-ove tehnološke usluge sada nude i HP Proactive Insight iskustva, koja omogućuje korisnicima da preduzmu proaktivne mjere, kao i automatizaciju i upravljanje zadacima, što je rezultiralo prevencijom problema i produktivnosti u prosjeku 32.000 dolara na 100 korisnika.

HP Proaktivni uvid počinje s HP Proaktivnom skrbi, koja pruža proaktivno izbjegavanje problema i direktan pristup naprednim tehnologijama. Ova usluga je ojačana inovativnom podrškom i upravljanjem tehnologijama, uključujući HP Insight Online,najopsežniji cloud-based portal, i HP Insight Remote Support, koji prati servere, skladištenje i mreže na daljinu. Uz HP Proactive Insight iskustva, korisnici mogu povećati produktivnost i ostvariti povrat njihova ulaganja u 30 dana ili manje.

HP inovacije dostavljaju BYOD rješenje za umrežavanje

Do 2016, dvije trećine radne snage će posjedovati smartphone, a 40 odsto radne snage će biti mobilno. Ipak, današnja ostavština zahtijeva dvije zasebne mreže za podršku žičanog i bežičnog povezivanja, što je rezultiralo operativnoj složenosti i bezbjednosnim izazovima.

HP je takođe pokrenuo cjelovito rješenje koje podržava BYOD inicijativu(Bring-your-own-device; donesite vlastite uređaje).Ovo rješenje donosi sjedinjenje žičanog i bežičnog upravljanja, kao i prebacivanje platforme koje stvaraju jednu mrežu za žičanu i bežičnu povezivost.

Inovacije HP umrežavanja uključuju uređaj koji funkcioniše preko jedne aplikacije za upravljanje, automatizovane sigurnosti sa softver-definisanim mrežama (SDN) tehnologije.

Za udvostručenje mrežne skalabilnosti preko naslijeđene infrastrukture, novi OpenFlow-enabled HP 2920 Switch Series ubrzava prenos podataka do 45 odsto, a povećava performanse do 100 odsto. Osim toga, novi HP 830 Unified / WLAN Switch eliminiše potrebe za kupovinom i do 50 odsto tradicionalnih uređaja za pristup mreži, uključujući odvojene skretnice i kontrolore, a podržava do 1000 bežičnih uređaja.

Da bi pomogli kupcima u stvaranju optimizovane, skalabilne žičane i bežične infrastrukture, HP nudi HP FlexNetwork Design and Validation i HP Wireless LAN Lifecycle usluge. Ove usluge pružaju provjerene i interoperabilne dizajne i konfiguracije uređaja bazirane na provjerenim HP FlexNetwork referentnim arhitekturama.

O  HP-u

HP kreira nove tehnološke mogućnosti i ostavlja koristan, značajan trag u društvu, biznisu i upravama. Najveća svjetska tehnološka kompanija, HP, sa portfoliom koji obuhvata štampu-print, personalne računare, software, uslužne i IT infrastrukture u konvergenciji cloud-a i umreživosti, nastupa sveobuhvatno, stvarajući jedinstveno i aktuelno iskustvo u svijetu konekcije. Više informacija o HP-u (NYSE: HPQ) potražite na http://www.hp.com.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *