Evropljani naručili 38.300 FIAT-a 500L

Dodajte komentar

U proteklih pet mjeseci Evropljani su naručili više od 38.000 primjeraka automobila FIAT 500L, saopštila je u ponedjeljak kompanija Fiat automobili Srbija, prenosi agencija Tanjug.

“Gotovo pola narudžbi za 500L je izvan Italije, države u kojoj je u januaru najprodavaniji automobil srednje veličine bio upravo ovaj model C klase“, navodi se u saopštenju u kojem se precizira da je za samo pet mjeseci naručeno 38.300 vozila.

Ovaj automobil jedini je model sa stalnim rastom prodaje u svojoj klasi u Evropi, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji na kontinentu.

U saopštenju se navodi i da je od ponedjeljka ponuda dopunjena modelima 1,5-litarskog MultiJet II dizelskog motora sa 105 konjskih snaga, te 0,9 litarskim benzincem TwinAir Turbo, takođe snage  105 konjskih snaga.

Ocjenjuje se da dva nova motora, oba tehnički unaprijeđena i s turbokompresorom, mogu odgovoriti na potrebe široke, raznovrsne klijentele različitih očekivanja, godina i potreba pri svakodnevnoj upotrebi automobila.

Kompanija ističe i da je ponuda modela FIAT 500L dopunjena i inovativnim Cyti brake control , aktivnim sigurnosnim sistemom koji detektuje vozilo ili prepreku ispred automobila i automatski koči ako vozač ne uspije pravovremeno intervenisati kako bi izbjegao sudar.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *