Kroling jedini ponuđač na tenderu za novi Duvanski

Dodajte komentar

Na ten­de­ru za dje­li­mič­nu pri­va­ti­za­ci­ju ili do­ka­pi­ta­li­za­ci­ju pu­tem iz­grad­nje No­vog du­van­skog kom­bi­na­ta (NDKP), ko­ji je is­te­kao 4. fe­bru­a­ra, po­nu­du je do­sta­vio je­di­no kon­zor­ci­jum na če­lu sa da­ni­lov­grad­skim Kro­lin­gom, či­ji je vla­snik Želj­ko Mi­ško­vić.

Po­nu­da je do­sta­vlje­na u skla­du sa ten­de­rom, kon­sta­to­va­li su u Sa­vje­tu za pri­va­ti­za­ci­ju, a od­no­si se sa­mo na iz­grad­nju fa­bri­ke.

Kro­ling je po­nu­dio da novi duvanski izgradi za 12,8 mi­li­o­na eura sa PDV-om, a odluku će donijeti ten­der­ska ko­mi­si­ja, na či­jem če­lu je mi­ni­star po­ljo­pri­vre­de Pe­tar Iva­no­vić, za 15 da­na. Kro­ling je u ži­ži jav­no­sti zbog blokade računa Uni­ver­zi­te­ta i zahtjeva za prinudnu naplatu 1,3 mi­li­o­na eura.

Prethodni tender NDKP-a, na kojem je „Ze­ta­grad­nje” Bla­go­te Ra­do­vi­ća ponudila da izgradi fabriku za 13,3 mi­li­o­na, poništen je.

NDKP je osno­van 2011. go­di­ne, sa ka­pi­ta­lom od 7,39 mi­li­o­na eura, a vlasnici su Vlada i Glavni grad sa 68,78, odnosno 31,22 od­sto udjela, piše Dan.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *