Rusi 11 godina obećavaju da će rekonstruisati hotel “As”

Dodajte komentar

In­ve­sti­tor ho­te­la „As”, „Ne­ga turs” iz Mo­skve, na­sto­ja­će da obez­bije­di kre­dit od 50 mi­li­o­na eura ka­ko bi ko­nač­no otvo­rio ho­tel u Pe­ra­zi­ća do­lu u Bu­dvi do ma­ja 2015. go­di­ne. Ru­si su se ma­ja 2002. go­di­ne oba­ve­za­li da će u ho­tel ulo­ži­ti 22 mi­li­o­na ma­ra­ka, me­đu­tim, ni na­kon 11 go­di­na ni­je za­vr­šen. Pre­ma vla­di­noj in­for­ma­ci­ji o sta­tu­su ne­re­a­li­zo­va­nih ugo­vo­ra, na­vo­di se da je za­vr­še­no 80 od­sto gru­bih ra­do­va, a in­ve­sti­tor tvr­di da je već ulo­žio 50 mi­li­o­na eura.

– Pa­žlji­vo će­mo ana­li­zi­ra­ti fi­nan­sij­ske mo­guć­no­sti „Ne­ga tur­sa”, ka­ko bi­smo uvi­dje­li da li oni mo­gu za­vr­ši­ti ho­tel „As”. Ako ana­li­za bu­de ne­ga­tiv­na, ras­ki­nu­će­mo ku­po­pro­daj­ni ugo­vor – na­vo­di se u in­for­ma­ci­ji.

U tom prav­cu, ka­ko pre­no­si por­tal Ana­li­ti­ka, to­kom 2013. go­di­ne, neo­p­hod­no je ura­di­ti dva po­lu­go­di­šnja iz­vje­šta­ja o sta­tu­su re­a­li­za­ci­je in­ve­sti­ci­o­nog pro­gra­ma. Ru­si sma­tra­ju da će mo­ći da obez­bi­je­de kre­dit kod ba­na­ka sa ko­ji­ma su već za­poče­li pre­go­vo­re.

– In­ve­sti­tor je zna­čaj­no pre­ma­šio ugo­vo­re­ni iz­nos in­ve­sti­ci­ja, ali ho­tel ni­je sta­vljen u funk­ci­ju. Sto­ga je po­treb­no sa­gle­da­ti sve raz­lo­ge ko­ji su ima­li uti­ca­ja na ka­šnje­nja i od­stu­pa­nja u od­no­su na pla­ni­ra­nu di­na­mi­ku iz ugo­vo­ra – pi­še u in­for­ma­ci­ji i na­vo­di da je in­ve­sti­tor imao do­sta pro­ble­ma sa gra­đe­vin­skom do­zvo­lom ko­ja mu je iz­da­ta kra­jem 2006. go­di­ne, zbog ka­šnje­nja u do­no­še­nju op­štin­skih ur­ba­ni­stič­kih pla­no­va.

In­ve­sti­tor je na­kon ljet­nje se­zo­ne po­no­vo po­čeo sa ra­do­vi­ma na objek­tu.

– Za­vr­še­tak svih gra­đe­vin­skih ra­do­va se mo­že oče­ki­va­ti do po­čet­ka na­red­ne tu­ri­stič­ke se­zo­ne, či­me će obje­kat spo­lja iz­gle­da­ti kao da je za­vr­šen. Do ta­da će se za­vr­ši­ti i ma­ri­na, ku­pa­li­šte i osta­li sa­dr­ža­ji – tvr­de Ru­si, piše Dan.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *