Mercedes: Trinaest novih modela do 2020.

Dodajte komentar

Na godišnjoj novinarskoj konferenciji Daimler grupe, šef Mercedesa, Dieter Zetsche, potvrdio je da ta kompanija planira predstaviti 13 potpuno novih modela do kraja decenije.

Prvo novo vozilo sa značkom trokrake zvijezde imaće premijeru na Sajmu automobila u Šangaju, u aprilu 2013, a u pitanju je koncept crossovera GLA koji je zasnovan na novoj Mercedesovoj A klasi.

Serijska verzija ovog automobila, koji će se na tržištu suprotstaviti BMW-u X1, bit će predstavljena u septembru, na frankfurtskom auto-salonu. Pored Mercedesa GLA, nnemački proizvođač trenutno radi na još jednom SUV modelu, otkrio je Zetsche.

“U našoj fabrici u Alabami obavljaju se pripreme za početak proizvodnje novog SUV-a. Riječ je o posebno dinamičnom vozilu, namijenjenom vožnji po svim terenima”, izjavio je Dieter Zetsche i dodao da će više detalja o tom modelu biti poznato uskoro.

Dio konferencije za medije, Zetsche je posvetio novoj S klasi.

“Naš najvažniji novi model, sljedeća generacija Mercedesa S klase, pojavit će se sredinom 2013. godine. S klasa oduvijek je bila sinonim za luksuzne limuzine. Ona je simbol vrhunskog njemačkog inženjeringa i prepoznata je u svijetu kao vodeći model u svojoj klasi”, rekao je.

“Namjeravamo i s novom generacijom potvrditi takvu reputaciju, naročito u pogledu sigurnosti, udobnosti, dizajna, ali i potrošnje goriva. U godinama koje dolaze, predstavit ćemo pet modela u okviru nove S klase”, dodao je.

Pored standarne verzije, novi Mercedes S klase bit će dostupan i s produženim međuosovinskim rastojanjem. Ovakvi modeli naročito su traženi u Kini, tako da je to još jedno značajno tržište na koje Mercedes računa kada je u pitanju prodaja nove generacije S klase.

U planu je još i Mercedes S klase coupe i kabriolet, ali i top model koji bi u gami njemačkog proizvođača trebalo nadoknaditi odsustvo Maybacha, koji se ove godine povukao s tržišta, piše Seebiz.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *