Radnici Onogošta radikalizuju protest

Dodajte komentar

Dvo­mje­seč­ni pro­test 80 rad­ni­ka HTP Ono­go­šta, ko­ji tra­že ot­prem­ni­ne i po­ve­zi­va­nje sta­ža, još ni­je dao ni­ka­kve re­zul­ta­te pa su ju­če od­lu­či­li da ra­di­ka­li­zu­ju svo­je ne­za­do­volj­stvo. U po­ne­dje­ljak će dio rad­ni­ka pro­te­sto­va­ti is­pred Pri­vred­nog su­da i Mi­ni­star­stva tu­ri­zma, a od sri­je­de 20. fe­bru­a­ra svi. Pred­sjed­ni­ca sin­di­ka­ta Zor­ka Ni­ko­vić is­ti­če da go­to­vo ne­dje­lju da­na štraj­ku­ju gla­đu, a za­htje­vi im se ne is­pu­nja­va­ju, upr­kos obe­ća­nji­ma. 

– Vra­ća­ju nas na po­če­tak, pri­ča­ju istu pri­ču, a ni­ko ne vo­di ra­ču­na šta je sa pre­ko 80 po­ro­di­ca i od če­ga ži­ve. Rad­ni­ci su re­vol­ti­ra­ni i vi­še ne mo­gu zdrav­stve­no da iz­dr­že – ka­za­la je ona.

Ogor­če­ni, bo­le­sni i bez ika­kvih pri­ma­nja, rad­ni­ci su ju­če po­ru­či­li da ne­će iza­ći iz nik­šić­kog ho­te­la dok ne do­bi­ju pa­re, ni­ti će do­zvo­li­ti even­tu­al­nom kup­cu da pre­u­zme ije­dan obje­kat. Ste­čaj­na upra­va im je za­klju­či­la knji­ži­ce 9. ja­nu­a­ra, a ho­tel Ono­gošt zva­nič­no za­tvo­ri­la sre­di­nom tog mje­se­ca, dok su pre­o­sta­la dva objek­ta na pri­mor­ju pod klju­čem od ok­to­bra. Ni­ko­vi­će­va ka­že da su se svi pri­ja­vi­li na bi­ro ra­da.

– Tra­ži­mo mr­vi­cu i to od svo­jih pa­ra i vri­je­me je da nas is­pla­te. Ako do­đe do pro­te­sta svih rad­ni­ka u Pod­go­ri­ci, sprem­ni smo da da­no­noć­no bo­ra­vi­mo is­pred re­sor­nog mi­ni­star­stva i Pri­vred­nig su­da – po­ru­či­la je Ni­ko­vi­će­va.

Oglas za pro­da­ju če­ti­ri pre­o­sta­la objek­ta HTP-a za­vr­ša­va se 18. fe­bru­a­ra, a ne­po­kret­no­sti su po­nu­đe­ne po ukup­noj po­čet­noj ci­je­ni od oko 17 mi­li­o­na eura.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *