Lajović: Otkupljeno više od 12 miliona eura

Dodajte komentar

Direktor Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Dragan Lajovićkazao da je za ovu godinu ta institucija opredijelila deset miliona eura, ali postoji mogućnosti da ovaj iznos bude i dvostruko veći, pišu Dnevne novine.

“S obzirom na multiplikativan efekat obrta faktoringa, u IRF-u očekujemo da će ovaj iznos biti i veći, i eventualno dostići nivo iznosa od 20 miliona eura”, kazao je Lajović.

Prema njegovim riječima, iako je faktoring finansiranje u prethodnoj godini znatno napredovalo, kako u dijelu interesovanja preduzeća-potencijalnih korisnika, tako i po obimu ostvarenog prometa u cilju bolje informisanosti crnogorskih preduzeća o benefitima koje ovaj finansijski proizvod pruža i uslovima ponude, IRF će nastojati da ove godine pod određenim promotivnim aktivnostima neophodne informacije učini dostupnijim.

“Investiciono-razvojni fond je od kompanija u 2012. godini otkupio više od 12 miliona eura potraživanja od njihovih kupaca. Od uvođenja ovog proizvoda do sada, iznos premašuje više od 15 miliona eura. Sve kompanije su izrazile želju za nastavkom saradnje i u toku je podnošenje zahtjeva za produženje ugovora za 2013. godinu” istakao je Lajović.

Faktoring je, prije svega, usluga namijenjena za finansiranje mikro, malih i srednjih preduzeća, te se u IRF-u, kako tvrde, odgovorno odnose prema raspodjeli raspoloživih sredstava.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *