Rekordna godina za Hugo Boss

Njemački modni div Hugo Boss je prošle godine ostvario rekordne rezultate, uz dobru prodaju u svim regijama.

“Dvocifreni rast prihoda i profita učinio je da 2012. bude najuspešnija godina u povijesti kompanije”, priopćio je Boss, a prenijela agencija France press.

 

Boss navodi da su prihodi prošle godine porasli za 14 posto na 2,346 milijardi eura, a profit prije odbijanja kamata i poreza za 13 posto, na 529 miliona eura. Neto profit je, istovremeno, skočio za 7,7 posto na 307 miliona eura.

“Zahvaljujući pozitivnim poslovnim rezultatima iz 2012. približili smo se ostvarenju srednjoročnih ciljeva”, rekao je izvršni direktor kompanije, Klaus-Dietrich Lahrs.”Uprkos tome što su tržišni uslovi i dalje puni izazova, optimističan sam da ćemo nastaviti s dobrim rezultatima u 2013″, dodao je on.Prihodi Bossa su u četvrtom kvartalu porasli za 22 posto, na 607 miliona eura, profit prije oporezivanja za 42 posto, na 138 miliona eura, a neto profit za 30 posto – na 70 miliona eura, prenosi Seebiz.

Check Also

4iG grupa, vlasnik One Crna Gora i Telekom Egipat potpisali Memorandum o izgradnji podmorskog kabla velikog kapaciteta između Egipta i Albanije  

Mađarska 4iG Plc koja u svom vlasništvu ima kompaniju One Crna Gora, potpisala je sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published.