VDT će ispitati isplaćene bonuse u Luci Bar

Dodajte komentar

Vrhovno državno tužilaštvo provjerava svaku sumnju u nezakonitost, ukoliko postupak nije pokrenut, pa će to uraditi i u slučaju isplate bonusa u Luci Bar, saopštila je Vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić u odgovoru na pitanje Dnevnih novina.

Uprava Luke Bar usvojila je odluku o vraćanju bonusa koje je sebi dodijelilo 11 članova Odbora direktora, izvršni direktor, sekretar kompanije i četiri direktora sektora. Menadžment je vratio bonus tek nakon što ih je Ministarstvo finansija pozvalo da to učine.

Dnevne novine su krajem novembra objavile da su pet članova Borda direktora: Predrag Ivanović, Zdravko Gvozdenović, Goran Jevrić, Žarko Pavićević, Nikola Jovović, izvršni direktor Slobo Pajović, sekretarka Vesna Mihaljević i još četvorica direktora sektora dodijelili sebi u junu ove godine, na osnovu odluke skupštine akcionara, bonuse za rezultate ostvarene 2011. godine, u iznosu između 2.880 i 3.840 eura, odnosno od šest do osam prosječnih zarada u državi. Motiv za dodjelu bonusa bio je profit od 188.127 eura koji je ostvaren 2011. Odluka o bonusima je utvrđena na sjednici skupštine akcionara u junu ove godine.

Prilikom usvajanja odluke pozivaju se na zaključke Vlade iz maja ove godine, kada je usvojena nova odluka o utvrđivanju naknada za rad i bonuse članova Odbora direktora.

Stručnjaci su ranije saopštili da postoje osnovane sumnje koje bi trebalo da ispita državni tužilac, jer se radi o krivičnom djelu zloupotrebe službenog položaja, odnosno člana 416. Krivičnog zakonika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *