KAP, Vlada i EPCG prebili dug od 15 miliona eura

Dodajte komentar

Ukupan dug Kombinata aluminijuma Podgorica KAP prema Elektroprivredi Crne Gore EPCG u julu je pod nepoznatim okolnostima sa oko 58 miliona eura smanjen na oko 43 miliona, međusobnim prebijanjem dugova (cesijom) između Vlade Crne Gore, KAP-a i EPCG.

“Dnevne novine” su imale uvid samo u finansijski dokument, koji pokazuje da je 20. jula odrađena ova transakcija, odnosno da je tog datuma dug za struju KAP-a umanjen za oko 15 miliona eura.

Ukupan dug Kombinata aluminijuma prema EPCG, zaključno sa 31. decembrom, iznosi oko 44 miliona eura, a javnost o ovome nije bila obaviještena.

Iz Vlade su Dnevnim novinama potvrdili da je u julu bilo prebijanja dugova, ali do detalja nije bilo moguće doći. Iz Elektroprivrede Crne Gore nijesu htjeli ni da potvrde, a ni da demantuju ovu informaciju. Nije saopšten ni zvanični stav iz Kombinata, prenosi cdm.me.

Dnevne novine su imale uvid i u dokument na kojem postoji i pečat ovlašćenog lica iz Elektroprivrede, koji pokazuje da KAP za utrošenu električnu energiju na kraju 2012. godine EPCG duguje oko 44 miliona eura, a ne 60 miliona eura, koliko se spekuliše u javnosti.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *