Yahoo: blagi rast prihoda pod novom šeficom

Dodajte komentar

Yahoo je  objavio da su prihodi u četvrtom lanjskom tromjesečju iznosili 1,35 milijardi eura, što je rast od 2 posto u odnosu na isto razdoblje godinu dan a ranije, javlja BBC.

Zbog jednokratnih računovodstvenih troškova je neto dobit iznosila 272,3 miliona ili 8% manje od 295,6 milona u posljednjem kvartalu 2011.Cijena dionice je u poslijepodnevnom trgovanju u NewYorku porasla 4,5 posto.

Oko 700 miliona korisnika posjećuje njihovu web stranicu svaki mjesec, što ih svrstava na vrh svjetske industrije. No, prošle godine su otpustili više od hiljadu ljudi i već su neko vrijeme podijeljeni oko toga bi li se fokusirali na medijske sadržaje ili alate i tehnologiju.

Izvršna direktorica Marissa Mayer je na to mjesto došla u julu prošle godine iz Google kako bi napravila preokret u kompaniji i najnoviji podaci su prvo puno tromjesečje pod njenim vođstvom.

Mayer se usmjerila na izgradnju boljih usluga mobilne komunikacije i društvenih mreža. Rekla je kako je u proteklom tromjesečju Yahoo napredovao “izgradivši izvršni tim, potpisavanjem ključnih ugovora s programima NBC Sports i CBS Television te pokretanjem izvrsnih mobilnih modela za Yahoo Mail i Flickr”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *