Savjet Centralne banke razmatrao interne mjere za smanjenje troškova

Dodajte komentar

Savjet Centralne banke odlučio je da se dodatno smanje naknade članovima ovog tijela i zarade zaposlenih u ovoj banci – saopšteno je nakon sjednice na kojoj su razmatrane interne mjere za smanjenje troškova poslovanja u uslovima ekonomske krize.

Savjet je odlučio da od 1. marta članovima tog tijela budu dodatno snižene naknade deset odsto, pored ranijeg smanjenja od 33 odsto.

„Guverner će, saglasno odredbama kolektivnog ugovora Centralne banke, posebnom odlukom utvrditi iznos obračunske vrijednosti koeficijenta za obračun zarada, umanjen za dodatnih tri odsto, počev od 1. marta. Po ovom osnovu, na poziciji bruto zarada zaposlenih, do kraja godine biće ostvarene dodatne uštede od oko 132 hiljade EUR“, navedeno je u saopštenju CBCG, prenosi Pobjeda.

Takođe, biće odložena isplata primanja po osnovu ostvarenih rezultata rada u postupku ocjene radnog učinka zaposlenih i za ovo godinu. Po ovom osnovu uštede će iznositi 30 hiljada EUR.

„Centralna banka će, kroz izvršenje usvojenog finansijskog plana za ovu godinu, konstantno nastojati da obezbijedi da izvršenje pojedinih stavki iz dijela operativnih troškova budu ispod planiranih veličina u ukupnom iznosu od oko 125 hiljada“, jedan  je od zaključaka Savjeta.

Na Savjetu je konstatovano je da je neto priliv  investicija zaključno sa novembrom prošle godine povećan 15,5 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *