Originalna ideja: Kako je jedan mladić dobio posao u Microsoftu

Neki od originalnijih načina da se dođe do posla i prije svega neobičnih načina svakako su propratno pismo koje je napisao jedan mladić kompaniji sa Wall Streeta, kao i kako je u Britaniji diplomirani komunikolog pokušao da dođe do posla preko bilborda.

 

   

Ali sljedeći primjer jeste originalan, ali u krajnjem slučaju možda i najbolji primjer kako doći do posla, služeći se upravo svojom profesijom.

Prošlog ljeta dizajner Adrev Kim poigrao s brendom Microsofta i osvežio njegove vizuale i logotipe, a cio projekt nazvao je ‘The Next Microsoft‘. Kim je sve radio na svoju ruku, bez znanja ili odobrenja softverske kompanije.

Nakon toga postavio je radove na svoju web stranicu i privukao veliku pažnju internet medija, pa su vijest o njemu objavili uticajni portali kao što su Mashable, The Verge i Business Insider.

Nije dugo trebalo da mu se javi i sam Microsoft. I to ne sa tužbom, kako bi možda neko pomislio, nego sa ponudom za posao.

Kim je na svojoj web stranici nedavno objavio kako je dobio posao u Microsoftovoj diviziji Xbox, gdje počinje da radi ovog ljeta.

Kim takođe kaže kako je u kontaktu s Microsoftom bio gotovo pola godine i kako je dobio još niz ponuda drugih kompanija, ali se na kraju odlučio ‘skrasiti’ kod tehnološkog giganta. Smatra da je reč o “uzbudljivoj” kompaniji.

Check Also

April neradan za sve Ruse, plate redovne

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je u današnjem obraćanju naciji da će cijeli april biti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *