Svjetska elita od danas u Davosu

Dodajte komentar

Lideri svjetske političke i finansijske elite okupili su se danas u švajcarskom zimovalištu Davosu na godišnjem ekonomskom forumu, sa ambicijom da konsoliduju prve znake globalnog ekonomskog oporavka.

Pedesetak šefova država i vlada sastaće se u Kongresnom centru u Davosu sa stotinama direktora velikih kompanija, ekonomistima, ekspertima i novinarima iz svih dijelova svijeta, na 43. Svjetskom ekonomskom forumu, prenosi Capital.ba.

Ovogodišnji forum obilježiće, prije svega, smirivanje situacije godinu dana nakon potresa u evrozoni koja je tada djelovala kao da je na rubu raspada.

Svjetski lideri danas sa manje pesimizma iznose predviđanja o privredi svijeta u 2013, ali su i dalje oprezni, pokazala je studija objavljena danas uoči Foruma.

Na sinoćnom zvaničnom otvaranju skupa, osnivač foruma Klaus Švab poručio je učesnicima skupa da se uzdignu iznad krize u evrozoni i demonstriraju „viziju“.

„Izražavam nadu da ćete sa ovog skupa otići sa vizijom koja prevazilazi upravljanje krizom koje smo vidjeli, vizijom koja će biti dinamičnija, a ne samo borba protiv krize“, kazao je Švab.

Među političarima koji će učestvovati na forumu su britanski premijer Dejvid Kameron, njemačka kancelarka Angela Merkel, italijanski premijer u ostavci Mario Monti i ruski premijer Dmitrij Medvedev.

Svjetski ekonomski forum u Davosu trajaće do 27. januara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *