General Electric: Rezultati iznad očekivanja, narudžbe rastu

Dodajte komentar

Jedna od najvećih američkih kompanija, General Electric objavila je poslovne rezultate koji ulivaju dosta optimizma.

Prodaja raste u svim sektorima, a analitičari procjenjuju da čak ni prizemljenje Boeingovih aviona 787, neće naškoditi sektoru proizvodnje motora na mlazni pogon ove kompanije.Kocka se isplatila. Odluka General Electrica da uloži novac u energetski sektor, rezultirala je povećanjem profita i to za 14 posto u posljednjem kvartalu 2012. Profit je rastao i u svim ostalim sektorima ove kompanije, a najviše u prodaji mlaznih motora za avione – 22 posto.

Dio tih motora isporučen je za Boingove prizemljene Dreamlinere, no to, kako smatraju analitičari, neće naštetiti General Electricu.

Stephen Tusa, analitičar Morgan banke kaže: “Na kraju, možda se koji motor i promijeni, ali budući da su marže trenutno veoma niske, mislim da to neće imati uticaj na dionice ove kompanije. Možda hoće na avioindustriju.”

Još jedan predznak daljnjeg rasta ove kompanije je povećanje narudžbi proizvoda koji su se do sada, usljed viška proizvodnje, gomilali u skladištima.

Ekonomisti smatraju da je to predznak rasta cjelokupne američke ekonomije, budući da je General Electric kompanija sa najširom paletom proizvoda u toj zemlji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *