Gvozdenović: Socijalni program za radnike Onogošta nemoguće korigovati

Dodajte komentar

Radnici hotelsko-turističkog preduzeća HTP “Onogošt” dužni su da se u roku od 30 dana od dana prestanka radnog odnosa prijave na Zavod za zapošljavanje jer u protivnom dovode u pitanje ostvarivanje svojih prava, saopšteno je na sastanku međuresorske radne grupe koja je raspravljala o rješavanju statusa 82 radnika ovog preduzeća. Naglašeno je da definisani socijalni program nije moguće korigovati.

U rad međuresorske radne grupe, koju čine predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, sindikalne organizacije HTP “Onogošt” i Unije slobodnih sindikata USSCG, uključio se i ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.On je podržao dogovorene aktivnosti međuresorske radne grupe koja će se baviti pitanjima optimizacije broja zaposlenih kroz obezbjeđenje prava na penzije za one koji ispunjavaju uslove, ostvarivanje prava na novčanu naknadu kod Zavoda za zapošljavanje, aktivne mjere zapošljavanja, prije svega kroz obezbjeđenje kreditne podrške i angažovanje jednog broja radnika u objektima preduzeća – hotelima.

Na sastanku je konstatovano da je zaposlenima HTP “Onogošt” u stečaju nije povezan staž i nijesu isplaćene zarade za pet mjeseci  i to novembar i decembar 2011. godine i januar-mart 2012. godine.

“Predstavnicima zaposlenih je ponovo ukazano na činjenicu da je opredijeljeni iznos  za isplatu otpremnine u skladu sa socijalnim programom definisan i da isti nije moguće korigovati“, navodi se u saopštenju koje potpisuju Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, prenosi cdm.me.

U saopštenju se ističe da će resorna ministarstva rada i turizma uložiti maksimalne napore kako bi se našlo rješenje za stavljanje u funkciju hotelskih kapaciteta i angažovanje radnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *