Sa jučerašnje sjednice Vlade Crne Gore

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore juče je utvrdila prijedlog zakona o privremenom uvođenju obaveze plaćanja poreza po stopi od 12 odsto, umjesto dosadašnjih 9 odsto, na mjesečne bruto zarade veće od 400 eura.

Prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica utvrđen je na jučerašnjoj sjednici Vlade.

Procijenjeno je da će ova mjera uticati na povećanje budžetskih prihoda za oko 11 miliona eura i smanjenje rashoda oko pet miliona eura na godišnjem nivou, a primjenjivaće se do kraja tekuće godine.

Usvojeni su i prijedlozi za izmjene i dopune Zakona o osiguranju, Zakona o hartijama od vrijednosti, Zakona o elektronskim komunikacijama, Zakona o energetici, Zakona o lijekovima i Zakona o elektronskim medijima.Vlada Crne Gore zadužila je Ministarstvo finansija da sa crnogorskom Centralnom bankom izmijeni protokol kojim će se obavezati da višak prihoda prenosi u državni budžet.

Na sjednici Vlade je, između ostalog, usvojen i Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2013. godinu, Izvještaj o realizaciji Nacionalnog programa razvoja kulture u 2012. godini sa Akcionim planom za 2013. godinu i Izvještaj o implemantaciji Menadžment plana istorijskog jezgra Cetinja.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *