Odloženo: Rata KAP-a od 25,2 miliona eura se ne plaća do marta

Rata kredita u iznosu od 25,2 miliona eura koji je Kombinat aluminijuma Podgorica KAP uzeo kod OTP banke, a čiji je garant država, neće biti naplaćen do marta, nezvanično saznaju Dnevne novine.

Prema saznanjima lista, do tada bi trebalo da se nađe trajnije rješenje za Kombinat alumnijuma i način otplate tog duga.

Vlada je u stalnom kontaktu sa predstavnicima OTP banke, ali izvjesno je da se rata neće aktivirati do marta.

Rata OTP banci trebalo je da bude plaćena u decembru.Menadžment Kombinata aluminijuma Podgorica je sredinom novembra poslao Vladi Crne Gore zahtjev za odlaganje otplate rate kredita kod OTP banke. Rata kredita prvi put je stigla na naplatu u oktobru prošle godine, kada je iznosila osam miliona eura, ali je to plaćanje odložila Vlada. Isto je učinjeno i u aprilu ove godine, a država je i tada uspjela da odloži plaćanje tih obaveza, prenosi cdm.me.

Neplaćanje rate moglo da dovede do aktiviranja garancija od oko 44 miliona eura. Država je već jednom platila garanciju koja je dala za Kombinat alumnijuma Podgorica.

Vlada je u pregovorima sa Toščelikom i njemačkim HGL oko eventualnog ulaska u KAP.

Check Also

IRF čvrsto posvećen razvoju preduzetništva mladih u biznisu

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Irena Radović je sa saradnicima posjetila Kancelariju za saradnju mladih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.