Vlada daje hotel Park da pokrije dugove Montenegro Airlinesa

Dodajte komentar

Agencija za kontrolu letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) voljna je da pitanje velikih dugovanja crnogorske nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines riješi prebijanjem sa Vladom, na način što bi se toj Agenciji ustupio hotel “Park” u Bijeloj, sa zemljišnim kompleksom, potvrdila je portparolka SMATSA Slađana Popović-Tarlać.

“Dug kompanije Montenegro Airlines prema agenciji SMATSA u ovom trenutku se rješava na sličan način kako je riješen dug JAT Airwaysa 2010. godine kompenzacijom. Tačno je da je u opticaju kompleks hotela “Park” u Bijeloj, ali je otežavajuća okolnost činjenica da kompleks koristi Regionalni centar za obuku ronilaca za podvodno deminiranje. Prethodna Vlada zadužila je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva da riješi ovaj problem”, kazala je Vijestima Popović-Tarlać.

Međutim, ona je izbjegla da odgovori koliko u ovom trenutku iznose dugovi crnogorske nacionalne aviokomompanije prema agenciji, kao i kada je i u kojem iznosu Montenegro Airlines Agenciji za kontrolu letjenja posljednji put platio njene usluge.

Kada je Vlada u martu prošle godine razmatrala i usvajala program prestrukturiranja posrnulog nacionalnog avioprevoznika, dug Montenegro Airlinesa prema agenciji SMATSA iznosio je 7.562.142 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *