Lazović: EPCG je zatočenik KAP-a

Dodajte komentar

Elektroprivreda Crne Gore EPCG je zatočenik lošeg poslovanja Kombinata aluminijuma i ne smije se dozvoliti da to bude nastavljeno, ocijenio je u razgovoru za Dnevne novine vicepremijer Vujica Lazović.

On je najavio da će nakon praznika biti održan sastanak sa predstavnicima italijanske kompanije A2A kako bi se razmotrila sva otvorena pitanja.

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović podsjeća da su sve aktivnosti koje se tiču aneksa ugovora između Vlade i A2A u vezi sa Elektroprivredom Crne Gore zaustavljene zbog pozicije KAP-a i ogromnog duga za struju.

“Vlada sprovodi intenzivne aktivnosti na dugoročnom rješavanju problema KAP-a i ovo pitanje je usko povezano sa pitanjem poslovanja EPCG i saradnjom sa našim partnerom. EPCG je trenutno zatočenik lošeg poslovanja KAPa i ne smijemo dozvoliti da se to nastavi”, kazao je Lazović.

On je dodao da su prošle tri godine od zaključenja ugovora i da je Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte uputio kompaniji A2A dopis u kojem je ukazano na neophodnost sagledavani a statusa implementacije ugovora i analize postignutih rezultata, prenosi cdm.me.

“U tom smislu dogovoreno je da se poslije novogodišnjih praznika održi sastanak sa ciljem razmatranja svih otvorenih pitanja i definisanja daljih aktivnosti, pa i samo pitanje aneksa”. Vlada Crne Gore i italijanska kompanija A2A potpisale su u septembru 2009. godine ugovor o kupoprodaji akcija i dokapitalizaciji Elektroprivrede Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *