Wall Street: Fed zabrinuo investitore, indeksi u minusu

Dodajte komentar

Američki su indeksi oslabili jer su investitori zabrinuti nakon objavljenog saopštenja Feda iz kojeg je očito kako će program otkupa obveznica završiti prije kraja ove godine.

Dow Jones oslabio je 0,16 odsto, na 13.391,36 bodova, S&P 500 pao je 0,21 odsto, na 1.459,37 bodova dok je Nasdaq srezan 0,38 odsto, na 3.100,57 bodova.

Većina sektorskih indeksa iz sastava S&P 500 završila je u minusu, a pad su predvodili tehnološki i sektor povezan s robnim tržištima.

Google je bio među dobitnicima nakon što je objavljeno da su federalne vlasti okončale istragu protiv njega po optužbama za kršenje načela konkurencije, prenose agencije.

Transocean je bio među dobitnicima dana nakon što je objavljeno da je pristao platiti 1,4 milijardi dolara odštete zbog havarije u Meksičkom zalivu 2010. godine. Dogovor je u četvrtak objavilo američko ministarstvo pravosuđa, a obuhvaća isplatu milijarde dolara odštete po građanskim tužbama i 400 miliona po krivičnim.

Ford i General Motors zaključili su na najvišim nivoima u godinu dana nakon što je njihova decembarska prodaja bila bolja od očekivanja. Toyota je spustila cijenu jer je njena prodaja razočarala.

Maloprodajni lanci imali su mješovite podatke o prodaji u posljednjem lanjskom mjesecu. TJX i Ross Stors podigli su cijene akcija jer je njihova prodaja bila bolja od očekivanja dok je Limited potonuo jer je njegova prodaja iznevjerila očekivanja.

Među dobitnicima dana bio je Hormel Foods koji je uzletio 3,7 odsto kao rezultat dogovora o preuzimanju brenda kikiriki butera Skippy koji je dosad bio u vlasništvu Unilevera.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *