Srbija mnogo očekuje od izvoza Fiata

Dodajte komentar

Srbija u ovoj godini očekuje više od 1,6 milijardi eura prihoda od izvoza kompanije Fiat automobili Srbija, izjavio je državni sekretar u srpskom Ministarstvu finansija i privrede Aleksandar Ljubić.

On je rekao da su očekivanja Srbije od Fiata velika i istakao da su prvi pokazatelji sa tržišta vrlo pozitivni.

„Napravili smo dobar automobil, kvalitetan automobil, lijep automobil“, rekao je Ljubić i naveo da je u prošloj godini u Kragujevcu proizvedeno oko 30.000 automobila „Fiat 500L“ i da je sve izvezeno.

„Plan Fiata za 2013. godinu je da u Kragujevcu proizvede oko 160.000 vozila. Od sredine godine kreće proizvodnja produžene verzije modela 500L sa sedam sjedišta, kao i izvoz u Ameriku“, rekao je on.

Ljubić je istakao da su prvi izvještaji sa sajmova i prezentacija novog Fijatovog automobila koji se proizvodi u Kragujevcu „vrlo pozitivni“.

Na pitanje da li postoji mogućnost da Fiat preseli proizvodnju iz Kragujevca u Italiju zbog krize i pritisaka italijanskih radnika, on je istakao da apsolutno ne postoji takva opasnost.

„Verzija modela 500L sa pet sjedišta i produžena varijanta sa sedam sjedišta će se praviti u fabrici u Kragujevcu. Koji će sljedeći model biti, koji će silaziti sa proizvodnih traka fabrike u Kragujevcu ostaje da vidimo“, rekao je on, prenosi Capital.ba.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *