Stopirana izgradnja Cristal Rivijere: Oborena dozvola Ministarstva

Dodajte komentar

Izgradnja luksuznog hotela sa pet zvjezdica Cristal Rivijera, investicija vrijedna 32 miliona eura u srcu Petrovca, moraće biti zaustavljena, pošto je Upravni sud oborio građevinsku dozvolu koju je izdalo Ministarstvo održivog ravoja i turizma.
Riječ je o partnerskom projektu kompanija Euromix trade i hotelske grupe Budvanska rivijera.

Upravni sud odluku je donio 19. decembra.

Kompanija Euromix, vlasnik hotela  Rivijera u Petrovcu, počela je prije mjesec dana izgradnju hotela na parceli koja se u katastarskoj evidencijivodi na Budvansku rivijeru.

Jedna od najatraktivnijih lokacija u Petrovcu, između hotela Palas i Rivijere, na samoj petrovačkoj plaži, predmet je restitucije. Porodica Pavlović pokrenula je spor pred Upravnim sudom gdje ih je zastupala advokatska kancelarija Ane Kolarević.

Vlada je inače većinski vlasnik Budvanske rivijere.

U presudi se navodi da je na spornoj parceli izvršena zabilježba restitucije, povodom postupka koji vodi Dušanka Pavlović kao nasljednik, pred komisijom za povraćaj i obeštećenje u Baru.

Doskorašnji ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić koji je i izdao spornu dozvolu, svečano je početkom novembra položio kamen temeljac za izgradnju novog hotela.

Podsjećamo da je Cristal Rivijera zamišljena kao “zeleni hotel“ sa 180 soba.

cdm.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *