Menadžeri KAP-a napustili Podgoricu, dug ostao

Dodajte komentar

Menadžment Kombinata aluminijuma Podgorica KAP, na čelu sa izvršnim direktorom Jurijem Moisejevom, napustio je Podgoricu i otišao za Moskvu, iako još nijesu dogovorili ko će snabdijevati fabriku električnom energijom poslije 1. januara, potvrdilo je Danu više izvora bliskih fabrici.

Elektroprivreda, kojoj KAP duguje 60 miliona eura za struju, obavezna je da distribuira KAP do Nove godine, i Rusi, koji su podnijeli inicijativu za gašenje fabrike početkom sedmice, morali su da pronađu dilera električne energije koji će ih snabdijevati nakon tog datuma.

Predsjednik sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić kazao je da ne vjeruje da će EPCG isključiti KAP sa mreže, jer je Vlada većinski vlasnik u energetskoj kompaniji.

“Čekaju se pregovori sa Toščelikom i HGL-om, da se vidi šta će biti dalje sa KAPom. Smatram da Vlada neće dozvoliti da se KAP-u isključi struja, već da će se čekati završetak pregovora“, kazao je Krivokapić i dodao da će od danas do 13. januara kompletna administracija KAP-a biti na odmoru.

Član izvršnog odbora sindikata KAP-a Radovan Tošković kazao je da to što je ruski poslodavac otišao za Moskvu, pokazuje dominaciju Rusa u odnosu na izvršnu vlast.

Predstavnik Vlade u odboru direktora KAP-a Nebojša Dožić, koji je prije nekoliko dana podnio veto na prijedlog Moisejeva da se razmotri gašenje fabrike, juče nije odgovarao na pozive i poruke Dana.

On je podnio veto jer, kako je kazao ranije, smatra da će se naći rješenje za problem snabdijevanja električnom energijom do 31. decembra.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *