Vlada usvojila Pretpristupni ekonomski program

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore usvojila je Pretpristupni ekonomski program od 2012. do 2015. godine, koji je najznačajniji instrument unapređivanja saradnje između EU i Crne Gore u makroekonomskoj politici. Program predstavlja osnov za kreiranje ekonomske politike sa ciljem povećanja konkurentnosti crnogorske ekonomije, ublažavanja negativnih efekata novog talasa krize, te uspostavljanja osnove za dugoročno održivi rast.

Prioriteti ekonomske politike u ovom periodu biće stvaranje uslova za dugoročni ekonomski rast i povećanje zaposlenosti, uravnoteženje javnih finansija, uspostavljanje opadajućeg trenda javnog duga i nastavak strukturnih reformi, prenosi Capital.ba.

Vlada je usvojila informaciju o izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore za 2012. godinu, sa Planom aktivnosti na ispunjavanju preporuka iz ovog izvještaja.

U tom kontekstu, Vlada je donijela i odluke o obrazovanju radnih grupa za pripremu pregovora o pristupanju Crne Gore EU za oblasti pravnih tekovina EU koje se odnose na pregovaračka poglavlja jedan – Sloboda kretanja robe i 19 – Socijalna politika i zapošljavanje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *